nanoteknologiaesitelmä

Esitelmä nanoteknologiasta vuodelta 2005. Selostetun version julkaisen, kunhan esitys nauhoitetaan. Nanoteknologia mahdollistaa niin paljon uusia teknologisia innovaatioita, että sen voi katsoa olevan yksi ihmisen teknologisen kehityksen käännekohdista.

Materiaalin valinta, vetokoe

Hämeen ammattikorkeakoulun tuotekehityksen koulutusohjelmassa materiaalin valinta -kurssilla tehtiin vetokoe. Tehtävänä oli selvittää vetokoekappaleen materiaali.

HAMK Myllymäki, metallityöpaja

Metallityöpajassa oli vapaat kädet työstää metallia ja muovia. Tiloissa oli kaikki konepajoissa esiintyvät laitteet, jopa robotiikkaa. Kurssien puitteissa tuli tutustuttua laitteisiin ja työtapoihin aika laaja-alaisesti.

web-kamera mikroskooppina, mitä hulluutta?

Kymmenisen vuotta sitten, tutustuttuani web-kameraan ajauduin käyttämään sitä mikroskooppina. Testailin kameraa, kuten tännekin olen aikaisemminkin aiheesta kirjoittanut. Jossain vaiheessa muistan ottaneeni kameralla silmästäni kuvan ja siinä huomasin, että kyseisellä kameralla kykeni ottamaan …

valmistustekniikka, muovi

Osana tuotekehityksen koulutusohjelman valmistustekniikan kurssia  järjestettiin vuonna 2003 muovituotekilpailu, koska kurssin puitteissa ei voitu toteuttaa kuin yksi ehdotus. Opiskelijat jaettiin ryhmiin jotka valitsivat jatkoon pääsevän yhteisen ehdotuksen omiensa joukosta.