LED-tunneli äärettömyyteen

Lapsena leikimme kotona suuren kokovartalopeilin edessä toisella kookkaalla peilillä ja ihmettelimme tunnelia, joka syntyi peilien väliin. Ensimmäisen nettikamerani hankittua törmäsin tähän samaan ilmiöön.  Leikkiessäni ja testaillessani webkameraa näytön edessä,  osui kamera kohti näyttöä. Livekuvaan syntyi samainen tunneli pienellä viiveellä, joka johtui tietokoneen laitteiden laskentatehon puutteesta. Alla on taltioimani video kyseisestä tilanteesta.

Viiveen vuoksi kykenin hieman hallitsemaan syntyvää kuviota. Mutta äärettömyyden ilmentymiset videolla ovat kuitenkin täysin hallitsemattomia. Minulla ei ollut käsitystä, mitä tuleman pitää. Tässä mennään täysin ns. flowssa.

LED-valotunneli

LED-tunnelin osat koostuivat n.15cm halkaisijaltaan olevasta muovisesta ilmastointiputkesta. Bauhausista löytyi paketti, jossa oli kaksi sisäkkäistä putkea. Sisemmän putken leikkasin kahden akryylilevyn verran lyhyemmäksi. Sitten liimasin putket yhteen pikaliimalla. Nyt putkessa oli olakkeet molemmissa päissä. Akryylilevyihin kiinnitin hankkimaani 3M:n kalvon, joka muodosti peilipinnan valon puolelle ja jonka läpi näki pimeältä puolelta. Kalvoa sain ostettua Brand Factorystä. Kalvo laitettiin levynpinnalle kuivana ja ilmakuplat poistettiin. Hankalin työvaihe oli leikata levystä täydelliset ympyrät, mikä epäonnistui täysin. LED-nauhaa hankin Xenonled.com -verkkokaupasta. Putkeen porasin reiän led-nauhan johdoille.

led-tunnel-box

Huolellisesti tehtynä ja jonkin verran suurempana tällä tekniikalla saisi esimerkiksi hienon taulun tai koriste-esineen. Tietenkin myös lampun. Ehkä puisella kehällä. Muodonkaan ei tarvitse olla pyöreä.

2013-10-20-541

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.