Pyykkikori

Tällaista pyykkikoria on kaavaillut valmistettavaksi. Siinä pyykki kiertäisi siten, että ensin koriin heitetty pyykki otetaan korista ensimmäisenä.
Runko olisi vanerista ja liitettäisiin huonekaluruuvein. Osat olisivat helposti paketoitavissa ja ruuveja tarvittaisiin vähintään 12kpl. Huonoa pyykkikorissa on ergonomia, koska pyykin joutuu ottamaan lattiatasosta. Kori voisi olla vaikkapa pöydällä? Mitoiltaan kori olisi noin 600mm:ä leveä, 600mm:ä syvä ja 900mm:ä korkea. Tämä olisi helppo valmistaa.
tuomasparviainen.com_pyykkikori

pyykkikori-tuomasparviainen.com

Prototyyppi on valmistettu halvimmasta vanerilaadusta. Se poikkeaa mallinnetusta ja näyttää monta kertaa tylsemmältä. Sen toiminnallisuutta on testattu käytännössä ja joitain parannusehdotuksia on listattu. Esimerkiksi ala-aukon on hyvä olla pienempi. Pyörätovat olleet erityisen hyödylliset. Valmistusvaiheessa osastointi jäi tekemättä, koska en omistanut tarpeellisia tuotantovälineitä. Nyt ne on hankittu ja uutta versiota on suunniteltu.

Tämän valmstuksen yhteydessä syntyi innovaatio, sillä huomasin samaisen mallin sopivan myös kenkälaatikoksi. Kenkätelineet ovat ihan kivoja, mutta kenkien asettelu riviin toteutuu harvemmin muiden kuin vierailijoiden toimesta. Siksi olen havainnut parhaaksi kenkien säilytysmetodiksi laatikon. Se rajaa kenkävuoren seinillään ja pitää eteisen harmonisena, vaikka itse sisältö olisi sikin sokin. Tekemäni kenkälaatikon ajatuksena on erotella kengistä irtoava maa-aines, hiekka ja multa. Se valuu laatikon etuosan kaukaloon, joka on mitoitettu siten, että imurin putki mahtuu siihen. Laatikon pohja pysyy puhtaana ilman, että sitä täytyy tyhjentää.

kenkalaatikko-tuomasparviainen.com

pyykkikori-kenkalaatikko-tuomasparviainen.com

Aikaisemmassa versiossa oli puinen runko, joka osoittautui liian jämeräksi. Lisäksi sisäpuolinen runko vei toiminnallista tilaa ja aiheutti taskuja, jonne voisi kadota esimerkiksi sukka.
tuomasparviainen.com_pyykkikori_2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.